MASIA CAN CERVERA  -  VENDA DE LLENYA  

 
 

 

 

ALZINA DEL MONTSENY
LA MILLOR LLENYA PER LA SEVA LLAR DE FOC

VENDA DE LLENYA : Truqueu al 93 847 30 09
Venda al detall o a l'engròs... Demaneu condicions
Només transportem la llenya fins uns 15 km.
(Preferim que veniu a recollir-la amb els vostres mitjans)

A Can Cervera cuidem els nostres boscos:
La nostre finca sempre ha estat vinculada a l'explotació forestal. Des de temps immemorials la família Cervera hem cuidat els nostres boscos, fent un aprofitament forestal responsable i sostenible que ha permès tenir els boscos en perfectes condicions, per disposar de llenya de qualitat avui en dia i el que és més important, poder seguir tenint amb vista al futur.
 
El camió de transport de llenya del majorista, fa la càrrega de varies tones de llenya

La millor llenya és l'alzina, sense cap dubte:

Les llenyes més fortes i denses, són les que tenen més quantitat de substancia combustible, tenen una combustió lenta i desprenen molta calor. La brasa dura molt i deixen relativament poc residu.

Els països que no tenen alzina i només tenen roure pensen que aquesta és la millor llenya. Però nosaltres que coneixem totes dues sabem perfectament que encara que el roure (Quercus rubur) sigui molt bona llenya;  l'alzina ( Quercus ilex ) encara és millor.

 

Avui en dia hi ha més boscos que abans:
Encara que sembli increïble i moltes persones o desconeguin, avui en dia la superfície forestal de bosc al Montseny és molt més extensa que només fa 100 anys. Molts estudis científics així ho afirmen i les fotografies antigues que és disposen de les muntanyes ho demostren clarament. Fa 200 o 300 anys la superfície forestal encara era més reduïda. Grans desforestacions per nodrir de fusta la marina de guerra , des de la època de l'Armada Invencible. La gran dependència agrària necessitada de molts camps de cultiu en temps d'economies de subsistència. Només cal passejar pels boscos del Montseny i veure l'abundància de feixes abandonades que ara són boscos i abans eren camps. Antigues feixes dedicades a la vinya, a les patates, a la pastura de bestiar, etc, etc... i ara plenes d'arbres.

El combustible natural més ecològic.

 

L'alzina té un poder calorífic de 4.000 kcal/kg per contra el roure només dóna 3.700 kcal/kg i deixa més cendra després de cremar. 
.
L'alzina és tan densa que acabada de tallar no flota sobre l'aigua, cosa que només passa amb alguna altra fusta força exòtica.

A més densitat més temps de combustió i més calor.

Venda de llenya d'alzina, per la llar de foc, calefacció, estufa. La millor llenya per fer foc

L'alzina és la millor llenya per la llar de foc , per les estufes o per la vora del foc. Cap altre calefacció dóna a més a més tanta fascinació visual i un ambient tan acollidor a una casa. Inclús els residus després de la combustió són biodegradables.

Venda de llenya i transport. Alzina per la vora del foc. La nostre llenya es serveix perfectament tallada, els buscalls fan uns 40 cm aprox. i els troncs més gruixuts perfectament estellats.

Truqueu-nos per telèfon, al 93 847 30 09 per acordar un pressupost:
Cal saber:
- Quina quantitat de llenya voleu comprar ?
- Veniu amb els vostres mitjans a recollir la comanda a Can Cervera ?
- Cal que nosaltres us portem la llenya a domicili (només fins uns 15 Km) ?

 

Can Cervera està molt ben comunicat per carretera. Estem a només 18 km de l'Autopista AP 7 , sortida 11:  Sant Celoni - Montseny ( Barcelona )

Venda de llenya

Cavalls

Ermita

On estem i Tarifes

Webcam i Temps

 

 

Pàg inici en ESPAÑOL

 

Previsió del temps

Carretera de Palautordera a Seva, BV5301, Km: 15
08460 Montseny,Barcelona Catalunya,.
Lon/Lat: 2.390532 / 41.770713
Longitud: 2º 23' 26''   Latitud: 41º 46' 14''
COMANDES PER COMPRAR LLENYA TEL: 93 847 30 09
 
Sabíeu que:
Fa uns anys, treure la pesada llenya d'alzina, destinada a la combustió, dels boscos de difícil accés com els del Montseny i portar-la fins les ciutats era completament inviable. La llenya s'havia de convertir en carbó vegetal que pesa sobre un 20 % de la fusta original. Era un procediment completament rudimentari que no requeria cap instal·lació especial, només la dedicació esforçada i saber fer dels carboners. Era una feina molt sacrificada i solitària.
Abitllar la pila, fumalls, buscalls,  fer la pila, fumarola, pila fumejant... Són paraules i expressions pràcticament perdudes, tant perdudes com persones que sàpiguen fer aquest ofici en l'actualitat. De l'habilitat dels carboners depenia molt la qualitat final del carbó.
Ara només ens queden les histories explicades, els records llunyans i les restes, encara visibles pel bosc, de les antigues places de carboner i les barraques que feien servir per dormir els dies que durava el carboneig.
Els vehicles a motor, tractors, camions, remolcs etc... i la progressiva substitució de les cuines i calefaccions de carbó per les de gas van anar fent desaparèixer aquesta activitat en els nostres boscos.

 
Feu clic a la foto

 

disseny del website:

v11/2014